2023 Optimization of stretching process for improve the textural characteristics of Kashar cheese Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society |
2023 The effect of microbial transglutaminase and two different starter cultures on goat milk yogurt European Food Research and Technology |
2022 Çam ve Çiçek Balı İlavesi ile Üretilen Ayranların Bazı Kimyasal ve Duyusal Özellikleri Osmaniye Korkut Ata Universitesi |
2021 Scalding process optimization to enhance the textural properties of Kashar cheese Journal of Food Processing and Preservation |
2020 Taze ve Olgunlaşmış Kaşar Peynirlerinde Bazı Kimyasal ve Tekstürel Özelliklerin Belirlenmesi Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi MEHMET ÇELEBİ BEDİA ŞİMŞEK |
2019 Effect of the traditional koumiss yeast produced in Turkey on some properties and carbonyl components of koumiss Ukrainian Journal of Food Science MEHMET ÇELEBİ BEDİA ŞİMŞEK MELİKE ÖZKAN ONUR ACAR ELVAN ÖZER |
2015 Effects of different coagulant enzymes used on quality of traditional Örgü cheese Braided cheese Mljekarstvo MEHMET ÇELEBİ BEDİA ŞİMŞEK |
2010 Isparta Yöresinde Üretilen Süzme Yoğurtların Elektroforez Bantları ve Bunların Kimyasal Özelliklerle İlişkisi Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tarım Bilimleri Dergisi BEDİA ŞİMŞEK İLHAN GÜN MEHMET ÇELEBİ |
Uluslararası Özet bildiri 02.12.2021 The Effect of Different Temperature and Time Applications on Some Properties of Traditional Fried Clotted Cream / International Congress on Multidisciplinary Natural Sciences and Engineering |
Uluslararası Özet bildiri 10.11.2021 Keçi Sütünden Mikrobiyal Transglutaminaz (mTGaz) Enziminin İki Farklı Starter Kültürü ile Yanıt Yüzey Yöntemiyle Yoğurt Üretiminde Kullanılması Ürün Optimizasyonu ve Bu Yoğurtların Bazı Özelliklerinin Saptanması / 1st International Conference on Applied Engineering and Natural Sciences |
Uluslararası Tam metin bildiri 22.05.2021 Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğrencilerinin Süt ve Süt Ürünleri Tüketim Alışkanlıkları / 4th International Congress on Agriculture, Environment and Health 20 - 22 May 2021 |
Uluslararası Tam metin bildiri 22.05.2021 Süt Ürünlerinde Metil Selüloz ve Hidroksipropil Metil Selüloz Kullanımı / 4th International Congress on Agriculture, Environment and Health 20 - 22 May 2021 |
Uluslararası Özet bildiri 10.10.2020 Peynir Panelerinde Farklı Sıcaklıklarda Hidroksi Metil Selülozun Etkisinin Belirlenmesi / 2. International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology |
Uluslararası Özet bildiri 10.10.2020 Farklı Floral Kaynaklı Ballar İle Üretilen Probiyotik Ayranların (İçilebilir Yoğurt) Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi / 2. International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology |
Uluslararası Özet bildiri 10.10.2020 Farklı Oranlarda Metil Selüloz Kullanılarak Üretilen Peynir Panesinin Özelliklerinin Belirlenmesi / 2. International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology |
Uluslararası Özet bildiri 01.12.2020 Deve Sütünden Ayran Üretimi / 3. Uluslararası Tarım, Çevre ve Sağlık Kongresi |
Uluslararası Tam metin bildiri 10.12.2019 Some technological applications in the production of yoghurt from camel milk and determination of antimicrobial properties of camel milk camel colostrum / 3. Uluslararası Selçuk Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu |
Uluslararası Tam metin bildiri 15.12.2019 Deve Sütünden yoğurt üretiminde bazı teknolojik uygulamalar ve deve sütünün ve deve kolostrumunun antimikrobiyal özelliğinin tespiti. / 3rd International Selçuk-Ephesus Symposium on Culture of Camel-Dealinf and Camel Wrestling |
Uluslararası Özet bildiri The Effect Of The Scalding Water Prepared With Whey On The TextureProperties Of Kashar Cheese / 10. Uluslararası Multidisipliner Avrasya Kongresi (Teknik Bilimler Kongresi) Prag |
Ulusal Özet bildiri 26.04.2019 Haşlama işlemi parametrelerinin kaşar peynirinin tekstürel özellikleri üzerine etkisinin belirlenmesi / 2. Ulusal Sütçülük Kongresi 25-26 Nisan 2019 İzmir |
Ulusal Özet bildiri 23.05.2009 Isparta Yöresinde Süzme Yoğurtların Elektroforez Bantları ve Bunların Kimyasal Özelliklerle İlişkisi / Pamukkale Süt Ürünleri Sempozyumu, DENİZLİ, TÜRKİYE |
Uluslararası Özet bildiri 17.04.2010 Farklı Starter Kültürlerle Üretilen Süzme Yoğurtların Serumlarının Bazı Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi / The 1st International Symposium-Traditional Foods From Adriatic to Caucasus, TEKİRDAĞ, TÜRKIYE |
Ulusal Özet bildiri 12.10.2012 Farklı Pıhtılaştırıcı Enzimlerin Olgunlaşma Süresince Örgü Peynirlerinin Özellikleri Üzerine Etkilerinin Belirlenmesi / 11. Gıda Kongresi Hatay, Türkiye |
Ulusal Özet bildiri 19.05.2014 Peyniraltı suyundan Üretilen Geleneksel Peynirler / 4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu Adana |
Uluslararası Özet bildiri 05.04.2018 Taze ve Olgun Kaşar Peynirlerinin Tekstürel ve Kimyasal Özelliklerinin Belirlenmesi / 2. International Conference on Agriculture, Food, Forest Sciences and Technologies. Çeşme/İzmir. |
Ulusal Özet bildiri 26.05.2017 Süt ve ürünlerinde optimizasyon / 1. Ulusal Sütçülük Kongresi |
Ulusal Özet bildiri 13.11.2015 Peynirlerde Dumanlama Uygulaması ve Etkileri / 9. Gıda mühendisliği kongresi |
Uluslararası Tam metin bildiri 12.11.2018 The investigation of suitability of yoghurt production from Camel milk / The 5th Conference of the International Society of Camelid Research and Development ISOCARD2018 |
Uluslararası Tam metin bildiri 20.12.2018 Deve Sütünün Yoğurt Üretiminde Kullanılbilirliği Üzerine Bir Araştırma-A Research on Usibility of Cmel Milk in the Production of Yoghurt-Deve Sütünün Yoğurt Üretiminde Kullanılabilirliği Üzerine Bir Araştırma / Second International Selçuk-Ephesus Symposiium on Culture of Camel-Dealing and Camel Wrestling-II. Uluslararası Selçuk-Efes Devecilik Kültürü ve Deve Güreşleri Sempozyumu |
Uluslararası Özet bildiri 05.10.2015 The Importance of PAH in Traditional Smoked Cheese / The 3th International Symposium on ”Traditional foods from Adriatic to Caucasus 01-04 October 2015, 636 pp Bosnia and Herzegovina. |
Uluslararası Özet bildiri 16.05.2016 SÜT ENDÜSTRİSİ ATIKSULARININ ARITILMASINDA KULLANILAN ARITMA PROSESLERİ / Ist International Urban Environment Health Congres |
Uluslararası Özet bildiri 15.05.2016 POLİSİKLİK AROMATİK HİDROKARBONLARI BELİRLEME METOTLAR / 1 st International Urban Environment Health Congress |
2023 Gıda Bilimi ve Gastronomi - I , Bilimsel Kitap , Bölüm(ler),Deve Sütünden Üretilen Fermente Süt Ürünleri ve Peynirler ÇELEBİ MEHMET İksad Publishing House,HAYIT FATMA 978-625-367-013-9 Erişim Linki |
2022 GIDA MÜHENDİSLİĞİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR , Bilimsel Kitap , Bölüm(ler),SÜT TEKNOLOJİSİ ALANINDA YENİ YAKLAŞIMLAR: SÜT VE ÜRÜNLERİNDE YANIT YÜZEY YÖNTEMİYLE OPTİMİZASYON UYGULAMALARI ÇELEBİ MEHMET, ŞİMŞEK BEDİA İKSAD YAYINEVİ,GÜL Hülya, HAYIT Fatma 978-625-8246-56-8 Erişim Linki |
2016 Fonksiyonel Beslenme , Bilimsel Kitap , Bölüm(ler),Gıda Alerjileri ŞİMŞEK BEDİA,ÇELEBİ MEHMET Sidas Medya Ltd. Şti.,Zeynep Banu Güzel 978-605-5267-31-5 |